GREEN LIGHTHOUSE

Green Lighthouse er Danmark første CO2 neutrale offentlige byggeri til det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, og er designet med udgangspunkt i en helhedsbetragtning. Et sundt og bæredygtigt hus, med højt til loftet, åbne og spatiøse rumlige sammenhænge, hvor 70% af reduktionen af energiforbruget er en direkte konsekvens af det arkitektoniske design.

Bygnings runde form skaber et samlingspunkt på KUs campus og samtidig er cirklen den energimæssigt mest optimale for en bygning, hvor de arkitektoniske, konstruktive og tekniske tiltag arbejder sammen i et samvirkende design, der sikrer husets lave energibehov.

Titel: Green Lighthouse - Bæredygtig universitetsbygning

Bygherre: Bygningsstyrelsen (Tidl. UBST)

Areal:  970 m²

 

 

Green Lighthouse er blevet til gennem et tæt samarbejdet mellem Københavns Universitet, VELUX, VELFAC, Universitets- og Bygningsstyrelsen (UBST) og Københavns Kommune, og opført af et konsortium bestående af Hellerup Byg, COWI og Christensen & Co arkitekter.