Nyt Stadshus i Lund

Rådhuset er rammen for borgernes møde med den kommunale administration. Bygningens stueetage er derfor indrettet som et imødekommende servicemiljø med plads til åbne udstillinger, selvbetjening og fortrolige samtaler i lukkede lokaler. Et gennemgående træbeklædt atrium skaber visuel forbindelse mellem foyeretagen og alle kontoretagerne.

Kontorarealerne rummer en fleksibel kombination af fokuserede arbejdspladser, åbne fælleszoner og lukkede lokaler, der giver de ansatte mulighed for hele tiden at vælge det rette lokale til arbejdsopgaverne. Byggeriet har en meget ambitiøs miljøprofil og solenergi, grundvandskøling og grønne tage sikrer at Lunds nye stadshus bliver det mest grønne i Sverige.

 

Nomineret til Kasper Salin prisen 2014

Titel: Borger service og administration

Bygherre: Lund Kommune

Areal: 13.500 m²

År: 2010-2014

 

Det nye Stadshus i Lund er opført sammen med Rambøll og Structor